diumenge, 13 de març del 2016

Projecte LOCALITZA per acostar els productes agroalimentaris locals de la comarca de la Selva


El Consell Comarcal de la Selva, juntament amb la col•laboració de diversos ajuntaments, ha impulsat el projecte LOCALITZA amb l’objectiu d’acostar els productes agroalimentaris locals al mercat turístic. Aquesta iniciativa pretén millorar-ne la comercialització i afavorir la diferenciació dels establiments turístics.

La Selva és una comarca amb una activitat turística molt rellevant, tant a la façana litoral com a l’interior, que atrau un important volum de visitants, cada vegada més interessat en els productes i les experiències genuïnes del territori. Així mateix, disposa d'una gran varietat de productes agroalimentaris locals, fortament arrelats al territori i marcats pels contrastos d’una terra entre mar i muntanya: les galetes, la ratafia, les avellanes, la botifarra dolça, els salsafins..., per citar només alguns exemples. La connexió d’aquests dos elements el turisme i els productes locals, obre noves oportunitats de negoci i de millora de la competitivitat de l’oferta turística.

El projecte LOCALITZA està dirigit a millorar la comercialització dels productes agroalimentaris locals en l’àmbit turístic i a fomentar la diferenciació dels establiments turístics a través d’aquests productes. Per això, tal com ha explicat el conseller de Turisme, Quim Vivas, al llarg de l’any 2016 es desenvoluparan diverses accions que inclouen la caracterització dels productes, la identificació de millores per adaptar-los als usos turístics, les estratègies de màrqueting als establiments, la generació de relacions comercials, la capacitació professional, la creació de propostes entre establiments, productes i experiències al territori, etc.”

Al llarg d’aquest mes de març es faran diverses sessions de presentació del projecte LOCALITZA per donar a conèixer les accions previstes i convidar productors, elaboradors, establiments turístics, comercialitzadors i altres agents interessats que hi participin.

Aquelles persones que estiguin interessades a conèixer el projecte LOCALITZA i vulguin participar en algunes de les sessions de presentació només han d'emplenar el formulari d'inscripció a través d’aquest enllaç.

Us esperem a la jornada que es farà el dimecres 16 de març a les 8 del vespre a Can Roscada de Vilobí d'Onyar

Aquest projecte, que impulsa el Consell Comarcal de la Selva, està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals i compta amb la col•laboració dels ajuntaments d’Arbúcies, Santa Coloma de Farners, Vilobí d’Onyar, Hostalric, Tossa de Mar i Lloret de Mar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada