diumenge, 7 de febrer del 2016

Vilobí preveu iniciar la restauració del Molí de les Fonts aquesta setmana

L'Ajuntament va adjudicar el contracte d'obres del que ha de ser el futur centre d'interpretació del volcà de la Crosa per 120.970 euros

El Molí de les Fonts està ubicat al nucli de Salitja. Carles Colomer

Els treballs de rehabilitació i adequació del Molí de les Fonts de Salitja, que albergarà el futur centre d'interpretació del volcà de la Crosa i el seu entorn, podrien començar aquesta mateixa setmana i tindrien una durada de quatre mesos, segons va confirmar ahir l'alcadesa de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet (GMI). El contracte d'aquestes obres es va adjudicar el passat 21 de desembre de 2015, per acord de la Junta de Govern Local, a Excavaciones Ampurdan 2000, SL per un import total de 120.969,75 euros.

Així, segons el projecte de rehabilitació, les obres consistiran a adaptar l'espai interior i exterior i els seus accessos per poder, en un futur, equipar-lo amb els elements necessaris per ser utilitzat com a centre d'interpretació. Concretament, està previst construir el primer forjat, actualment inexistent; tancar les obertures de la façana i sanejar els murs interns, aïllar tèrmicament l'edifici, instal·lar-hi un lavabo adaptat o adequar el fossat de l'interior de l'edifici, per on circulava l'aigua que feia girar el molí, entre altres. Segons el document, el futur centre tindrà dues sales -una a cada planta- on s'hi podran realitzar petites exposicions i comptarà també amb una recepció i un punt d'informació turística. La planta baixa tindrà 59,85 metres quadrats, i la primera planta, 57,45 m?.
La primera fase del projecte es va executar el 2013 i va consistir en extreure 1.000 metres cúbics de fang de la bassa que hi ha a tocar del Molí.

DIARI DE GIRONA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada