diumenge, 7 de juny del 2015

Un falcó de Vilobí a objectes perduts

No estava anellat ni identificat i els Agents Rurals se'l van endur al Centre de Recuperació de Fauna de Torreferrussa

VILOBÍ D'ONYAR | MARTÍ SANTIAGO «És un ocell? És un avió? És super...» Vist de prop sembla més un ocell al qual no l'afecta la kriptonita però sí l'aigua de les fonts de Salitja que no pas un superalgunacosa. El cas és que si no arriba a ser per Isabel Torroba, el falcó hauria pogut morir d'hipotèrmia o ofegat, però la providencial intervenció d'aquesta veïna de Salitja va permetre que l'au pogués passar la nit a la comissaria de Vilobí d'Onyar. No és que fos un ocellot delinqüent però tampoc hi havia un altre lloc... amb gàbies.

La veïna se'l va trobar dimecres mentre passejava el seu gos. En veure'l amb l'aigua fins al coll -literalment- es va afanyar a treure'l d'un dels rierols que hi ha al paratge de les fonts de Salitja i va provar de fer-lo volar. La humitat a les plomes i l'esgotament que presentava l'au li feien flaquejar les forces i li impedien alçar el vol. Solució? Que vinguin els vigilants municipals i se l'emportin a objectes perduts. Però aquests van demanar a la veïna que s'esperés un hora i mitja perquè estaven reunits.

La dona va arreplegar el falcó, el va embolicar amb el seu mocador i se'l va emportar a casa. Quan van arribar els vigilants, acompanyats dels Agents Rurals, l'ocell havia entrat en calor i picava fort amb el bec. Ara ja no es volia deixar atrapar i aquesta vegada sí que va desplegar les ales per volar. No va anar molt lluny, l'esperava una «caixa enorme» per portar-lo fins a la comissaria.

A primera vista, l'animal no semblava presentar cap tipus de lesió i tampoc estava anellat, cosa que inicialment descartava la possibilitat que s'hagués escapat dels falconers que operen a l'aeroport. Ara bé, com en tots aquests casos -que a Vilobí ja han passat en altres ocasions- els Agents Rurals van traslladar l'au al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa per tenir-la en observació i, arribat el moment, alliberar-la.

DIARI DE GIRONA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada