diumenge, 10 de maig del 2015

Excursió al volcà de La Crosa: què caldria i no s’ha fet en un espai protegit

16 de maig 2015
Hora: 08.45
Lloc: Aparcament Pavelló de Sant Dalmai

El 16 i 17 de maig està convocada la 1a Jornada en Defensa dels Espais Naturals Protegits de Catalunya. La crisi ambiental actual també afecta a casa nostra. Són múltiples les amenaces a la nostra natura, al nostre patrimoni. Per això convidem a la ciutadania i especialment a les organitzacions socials a sortir al carrer a reivindicar, d'una forma festiva però també contundent, que les administracions responsables s'impliquin conforme a les seves obligacions en la conservació dels espais naturals.

En el marc d'aquesta Jornada s'han organitzat nombrosos actes i activitats arreu del país. Des dels NATUS hem escollit el Volcà de La Crosa com escenari d'aquest acte lúdico-reivindicatiu.

El volcà La Crosa de Sant Dalmai gaudeix de un Pla Especial de protecció, aprovat pel Parlament de Catalunya a l’any 1994. Era l’inici de la seva declaració d’Espai Natural, atès que per la seva extensió no és pot fer Parc Natural.

Però, ailàs! És coses es retarden, no hi ha diners, la voluntat política és degrada i les coses quedem com estan: un Pla magnífic que ningú aplica, i ara per ara poques ganes d’aplicar. Vegeu la política ambiental de Catalunya: qualsevol comunitat o estat ens passa al davant; a banda de eines i diners manca voluntat política: ara per ara no en hi ha.

En aquesta sortida, veurem els dos cràters, el gran d’explosió i el petit estrombolià, les grederes –que equival a destrucció-, el bosc a solei i bagueny, l’entrada de la mina per assecar el cràter i Sant Llop, l’ermita romànica que corona el cim més alt. Ens adonarem que hi ha molt a fer per conservar indrets fantàstics i ben propers.

Data i hora: 16 de maig a les 8.45.

Lloc de trobada: Aparcament Pavelló de Sant Dalmai. Les persones que sortiu des de Girona i disposeu o necessiteu places de cotxe, indiqueu-ho al formulari d'inscripció.

Durada: matinal. Aproximadament fins les 13:30.

Inscripció gratuïta però obligatòria a través del següent formulari.

Cal portar: roba còmode, esmorzar, aigua i protector solar.

Més informació: info@naturalistesgirona.org; 972 223 638

Més informació de la Jornada en Defensa dels Espais Naturals de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada