diumenge, 17 de novembre del 2013

La RATAFIA VOLCÀNICA a la 21a Fira de la Ratafia de Besalú 2013

El diumenge 1 de desembre arriba un altre dia dedicat a la tradició local : la fira de la ratafia. Després de que al juny Herbesalú marqui la preparació del licor amb les nous verdes i les herbes aromàtiques, ara ens disposem a degustar la ratafia Volcànica, les millors ratafies catalanes i també la millor ratafia de Besalú. Tot això acompanyat de mercat i música en un dia tan especial per tots els amants d’aquest licor.

Si vols saber més de com participar al concurs descarrega’t les bases aquí.

PROGRAMA:

Durant tot el dia:

-Mercat d’artesans i mercat de l’ACB (Prat de Sant Pere)
-Mercat de ratafies catalanes (Plaça de la Llibertat)

11.00 h - Elecció de la millor Ratafia de Besalú

12.00 h - Música acústica-folk del grup Tona Gafarot

13.00 h - Resultats de la millor ratafia de Besalú 2013 i obertura de la ratafia guanyadora 2012

17.00 h - Audició de cardanes a càrrec de la Principal de Porqueres


NOTA: els restaurants de Besalú Gastronòmica oferiran plats cuinats amb Ratafia

Més informació: www.besalu.cat o tel. 972591240


Paquita Navarro guanya el concurs a la millor ratafia de l'any de Besalú.

La segona ratafia en nombre de punts va ser la presentada per Pere Carreró , el qual en va obtenir 118. Carme Canals, amb 108 punts, ha ocupat el tercer lloc.


Aquest diumenge Besalú ha celebrat la 21a edició de la Fira de la Ratafia un licor que, segons diuen, obté una millor qualitat amb les herbes properes al Mont. D’entre els actes destaca la trobada dels guanyadors 'ratafiaires' locals que any rere any han fet possible la continuïtat del concurs de ratafies de Besalú.

Paquita Navarro ha guanyat el concurs a la millor ratafia de l'any de Besalú amb 120 punts. La segona ratafia en nombre de punts va ser la presentada per Pere Carreró , el qual en va obtenir 118. Carme Canals, amb 108 punts, ha ocupat el tercer lloc. El concurs només és obert a besaluencs i la valoració de les ratafies presentades és a càrrec d'un jurat format per diferents licorers de Catalunya i representants del consistori.

La Fira de la Ratafia de Besalú consisteix en una mostra, degustació i venda de les ratafies de Catalunya a la Plaça de la Llibertat. Per altra banda, a la Plaça de Sant Pere, s´ha pogut gaudir d’un mercat artesanal durant tot el dia on hi trobem des de turrons i embotits fins a roba i joguines. Un dels actes més importants del dia ha sigut l’elecció de la millor ratafia de l’any.

GIRONANOTÍCIES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada