Ratafia Volcànica col·labora amb el Centre d'Estudis de la Crosa i les Fonts / VISITA GUIADA AL VOLCÀ DE LA CROSA / Contacte i informació: info@@ratafiavolcanica.cat (adreça protegida d'spam: corregiu el doble @ per obtenir l'adreça correcta)
dissabte, 19 de gener del 2013
11a VISITA GUIADA AL VOLCÀ DE LA CROSA Inclou Cigaleta Energètica, Esmorzar de Forquilla i Obsequi commemoratiu.
Diumenge 3 de febrer del 2013
Caminada popular d'aprox. 6 km amb la col·laboració i explicacions d'en Lluís Motger
A 2/4 de 9 incripcions a la Plaça Major de Salitja
A les 9 comença la Visita
Preu: 5 euros (inclou cigaleta energètica, esmorzar de forquilla i obsequi commemoratiu)
AMB EL SUPORT
CIGALETA ENERGÈTICA
RATAFIA VOLCÀNICA
Foto: Sobreixidor del Volcà de la Crosa a la basseta de les Fonts de Salitja
L'ELIXIR DEL VOLCÀ DE LA CROSA
La Ratafia Volcànica està feta en honor de les Fonts de Salitja, sobreexidor natural del Volcà de la Crosa. Damunt el cel blau, el colom de la llibertat expressat amb l’este blanc. Sota, les barres vermelles sobre fons groc, el foc que simbolitza l’energia despresa pel Volcà. Els dos porrons amb el raig continu són Les Fonts que sodollen el noi de la sed.
És la ratafia dolça, una barreja de macerats (nous verdes, nou moscada), amb un punt explosiu, destil•lat de plantes aromàtiques, fulles, herbes, espècies i arrels (maria lluïsa, poniol, romaní, farigola, verbena, anís estrellat, clau, arrel d'angèlica...)
Es pot prendre freda del congelador però també amb glaçons ja que encara que hi afegim l'aigua del glaçó, no perd la personalitat. Es pot posar als rebentats, barrejar-la amb te i va molt bé en salses, rostits, macedònies...
Connecta, d'una banda, amb la tradició catalana de les ratafies macerades a sol i serena i, de l'altra, amb la tradició de l'art de la destil•lació utilitzat pels monjos benedictins i cartoixans als antics monestirs.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada