dissabte, 13 d’octubre del 2012

Presentació de la RATAFIA VOLCÀNICA a la Fira de la LLet de Vilobí d'Onyar

LA RATAFIA DOLÇA AMB UN PUNT EXPLOSIU

El president del CECF mostrant una ampolla de Ratafia Volcànica

La Ratafia Volcànica, el licor més sol·licitat a la Fira de la LletLa Ratafia Volcànica inspirada en la força del volcà de La Crosa de Sant Dalmai i en honor del seu sobreeixidor natural Les Fonts de Salitja.

Primera edició de la Fira de la LletLa primera edició de la Fira de la Llet se celebrarà a Vilobí d’Onyar, coincidint amb el cap de setmana de la Fira de Sant Galderic, els dies 20 i 21 d’octubre. Durant dos dies, el municipi acollirà prop d’una cinquantena d’activitats dedicades a conèixer de més a prop el sector lleter d’aquesta població.


El regidor de Promoció Econòmica a l’Ajuntament de Vilobí d’Onyar, Joan Viñolas, ha avançat algunes de les activitats que s’hi ha programat entre les que destaquen el concurs de munyir a mà, exhibició de munyir amb cantina, una caminada popular per a les granges del municipi, la projecció del documental “ Això és la llet, el primer reconeixement al mèrit del sector lleter, entre moltes altres activitats.


En els propers dies, Joan Viñolas ha assenyalat que ja es donarà a conèixer tota la programació oficial d’aquesta Fira, que es preveu que congregui visitants d’arreu de la demarcació de Girona i de la resta de Catalunya.

Els pagesos de Vilobí es converteixen en actors per promocionar la I edició de la Fira de la Llet


Aquest vídeo, que s’ha gravat a les diverses granges del municipi, pretén ser una eina pedagògica per explicar d’on prové la llet i explicar-ho a aquelles persones que desconeixen aquest sector. En aquest sentit, el regidor de Promoció Econòmica i un dels impulsors d’aquesta Fira , Joan Viñolas , ha destacat que “aquest material explica d’una forma molt senzilla d’on surt la llet”. Tal com ha assegurat Viñolas, en l’actualitat hi ha molts nens i nenes i també adults que desconeixen el món agrícola i ramader. Per això, ha continuat, vàrem creure oportú realitzar un treball d’aquestes característiques i poder-lo presentar en el marc d’aquesta primera edició de la Fira de la Llet.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Viñolas, també ha explicat que tant els actors principals, en Marc Pujol Busquets i la Laia Giménez, com els quatre músics que han fet la banda sonora i la resta d’actors -que són els pagesos de les 12 granges- , així com també els veterinaris i altres persones que viuen el dia a dia del camp són del municipi de Vilobí d’Onyar.

L’argument d’aquest vídeo és molt senzill ja que se centra amb dos germans en Marc i la Laia que viuen a la ciutat i volen anar a esperar els seus pares a l'aeroport de Vilobí d’Onyar. Quan arriben a l’aeroport s’adonen que els seus pares tenen prevista la tornada per a aquest dia i això fa que es quedin a dormir a Vilobí. L’estada en aquest municipi selvatà els hi permetrà conèixer tot el procés de la llet, fins a descobrir, al final de la pel•lícula, quin és el secret de la llet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada