dimarts, 8 de desembre del 2009

6a Visita Guiada al Volcà de la Crosa 2008

Diumenge 3 de febrer. De bon matí es va fer la 6a Visita Guiada al Volcà de la Crosa amb la col•laobració d’Els Amics de la Crosa amb 126 inscrits, la majoria dels quals van coincidir en que va resultar molt amena i instructiva alhora. A l’arribada es va fer la presentació d’El Llibre de la Crosa, amb la presència de l’autor Lluís Ball-llosera i l’editor Josep M. Pasqual.

Presentació de "EL LLIBRE DE LA CROSA"


Des de Salitja, i emmarcat en els diversos actes de la Festa de la Botifarra Dolça, l’organització en aquests darrers anys ha fet l’esforç de fer unes visites guiades al Volcà de La Crosa; tot i que tots i tothom sabem que hi és i a on és, i que te molta relació amb Salitja i els seus orígens, ens cal conèixer més, i d’aquí aquestes sortides.

Sobre el Volcà de La Crosa hi ha diferents estudis i treballs fets en el decurs del temps, per tant a nivell tècnic i científic ja és conegut i estudiat, tot i que amb caràcter popular i divulgatiu hi ha poca cosa: d’aquí l’importància del Llibre de la Crosa que amb presencia de l’autor i l’editor es presentarà a la tornada de la visita guiada d’enguany.

Aquest llibre de poc més de 80 planes repartides en vint capítols, és un resum dels fenòmens vulcanològics i del propi volcà, amb comentaris de la vida natural i humana que l’envolta; amb especial relleu sobre els orígens ancestrals i la derivació religiosa d’alguns dels seus indrets; mines, cases, camins i carreteres; les pedreres de tosquija; la defensa del paratge; i del ahir, l’avui i el demà de La Crosa.

És un llibre planer i divulgatiu, de bon llegir, sense cap pretensió científica (que per això ja hi ha treballs molt notables), i que si ja coneixes La Crosa en vulguis saber més, i que si et queden indrets per anar, un cop llegit, tinguis ganes de veure-ho; de manera que creiem és un llibre que cal tenir i llegir per anar a fer un tomb més complert i profitós a La Crosa.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada